Társaságunkról

Társaságunkról

A kormány 2022. év végén új szervezeti struktúra kialakítása mellett döntött a kiemelt nemzetközi sportesemények és a nemzeti rendezvények (továbbiakban együttesen: kiemelt események) előkészítési és lebonyolítási feladatainak folyamat szintű, átfogó megújítása céljából.

Az így létrejövő Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. feladata, hogy az elmúlt évek kiemelt eseményeinek rendezvényszervezési tapasztalatait összefogva és gyarapítva egységes módszertant alakítson ki a megalapozott tervezés, lebonyolítás és projektmonitoring területén. A cél, hogy az eddig külön-külön projektcégekben megszerzett tapasztalat ne vesszen el például egy nagyobb sportesemény lebonyolítása után, hanem újabb rendezvényszervezési feladatok során visszacsatornázzuk a tervezésbe és a feladatellátásba.

Az állam mint megrendelő számára – amelyet e rendezvények esetén az NRÜ képvisel – a költségvetési kiadások jobban tervezhetővé, kontrollálhatóbbá válnak, a lebonyolítás szakaszában pedig fokozott és naprakész megrendelői rálátást nyer a folyamatokra. De legalább ilyen fontos, hogy a nézők, résztvevők is nyerjenek a változással és mindig szavatolt legyen számukra a professzionális rendezvényélmény.

Az NRÜ Zrt. a Magyar Állam által alapított, kizárólagos állami tulajdonban álló, egyszemélyes, nonprofit zártkörűen működő részvénytársaság. A Társaság felett a Magyar Államot, mint alapítót megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét a Nemzeti Kommunikációs Hivatal gyakorolja.

A Társaság feladatait a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság kijelöléséről és egyes feladatainak meghatározásáról szóló 591/2022. (XII. 28.) Korm. rendelet szabályozza részleteiben.