2024. április 24.

A Sport TV-n át vezet az út az EHF FINAL4-ba

A Sport TV-n át vezet az út az EHF FINAL4-ba

A női és a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2024-es EHF Final4 sorsolását május 7-én 17 órától tartják a Sport TV budapesti stúdiójában. A verseny történetében először dől el a két EHF FINAL4 menetrendje egy helyszínen, egy napon, élő adásban.

Azt már megszokhattuk, hogy a kölni LANXESS Arena és a budapesti MVM Dome a férfi és a női klubkézilabda két temploma, köszönhetően a EHF Bajnokok Ligája négyes döntőinek, de lassan megbarátkozhatunk azzal is, hogy a Sport TV stúdiója lesz a EHF Final4-sorsolások szentélye. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) és a sportcsatornát működtető AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) közös erőfeszítései jóvoltából 2024-ben rendhagyó pillanatoknak lehetünk szemtanúi. Az EHF elhatározta, hogy fennállása során először egy helyszínen, egy időben tartja meg a két csúcsesemény sorsolását.

„A május 7-én Budapesten rendezendő sorsolással egyszerre állítjuk reflektorfénybe két prémiumtermékünket, a női EHF Bajnokok Ligáját és a Machineseeker EHF Bajnokok Ligáját. Újabb mérföldkőhöz jutottunk el a férfi és a női kézilabda közös népszerűsítésében, és több mint boldogok vagyunk, hogy az AMC-vel ilyen tapasztalt, régi partner áll mellettünk. Közös célunk, hogy minél több szurkolóhoz eljuttassuk az eseményt” – jelentette ki David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető igazgatója.

Az élő televíziós program május 7-én 17 órakor kezdődik, a csaknem egyórás programot két, már jól ismert műsorvezető, Petur András és Szalay Edit tartja kézben, a főszereplők között pedig üdvözölhetjük majd Michael Wiederert, az EHF elnökét, valamint a sportág több egykori legendás alakját is. Abban pedig minden magyar szurkoló nagyon reménykedik, hogy a Telekom Veszprém, illetve az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is érintettként vehet részt a sorsoláson.

„Nagyon örülünk, hogy a sportág első közös női-férfi EHF Final4 sorsolásának az AMC, illetve a Sport TV stúdiója adhat otthont, és így elmondhatjuk, nem csupán a budapesti MVM Dome-ba, de a kölni LANXESS Arenába is rajtunk keresztül vezet az út. Az elmúlt években partnereinkkel közösen azon dolgoztunk, hogy a női sorsolásnak a létező legnagyobb rangot adjuk. Büszkévé tesz, hogy az európai szövetség értékelte az erőfeszítéseinket, és ránk bízta a rendhagyó, immár a férfiakkal közös esemény televíziós lebonyolítását” – fogalmazott Málnay B. Levente, az AMCNI CNE vezérigazgatója.

„A Magyar Kézilabda Szövetség a kezdetek, azaz 2014 óta aktív részese, szervezője a budapesti női EHF Final4-nek, így nagyon örülünk, hogy az EHF Marketinggel és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel együtt társszervezőként tizedik alkalommal az idén is részesei lehetünk a női klubkézilabda csúcseseményének – mondta el Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke.A Sport TV stúdiójában sorra kerülő május 7-i sorsolás az egész európai kézilabdacsalád számára kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a budapesti és a kölni hétvége elődöntőinek párosítására is fény derül, ami sporttörténelmi jelentőségű újdonság.”

A magyar „magot” az NRÜ teszi teljessé, amelynek részéről Falvai Mátyás vezérigazgató így kommentálta az eseményeket: „A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség életében a 2024-es a második női EHF Final4, amelynek szervezésében részt vehetünk. Nagy izgalommal tölt el minket, hogy szerepet vállalhatunk a tizedik esemény rendezésében, és mindent megteszünk azért, hogy az alkalomhoz méltó formában valósulhasson meg a jubileumi női EHF Final4.”

A Sport1 május 7-én 16:45-től élőben közvetíti a női és a férfi kézilabda BL EHF FINAL4 -jának sorsolását.