2024. április 22.

Egy hónap múlva indul a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság!

Egy hónap múlva indul a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság!

Budapest ad otthont a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságnak, amelyet május 22 és 26. között rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában. Az esemény kiemelten fontos Magyarország és a hazai sportélet szempontjából, ugyanis olimpiai kvótaszerző versenyről van szó.

Az esemény a Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős Államtitkársága, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. (NRÜ Zrt.), a Magyar Tornaszövetség és az Európai Tornaszövetség közös szervezésében valósul meg. A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség biztosítja, hogy az eseményre kilátogató nézők és sportolók a lehető legszínvonalasabb élményben részesüljenek.

Hazai versenyzőinknek több kategóriában is szurkolhatunk a kontinensbajnokságon. Junior egyéniben Magyarország a tizenkettedik országként, a B-csoportban mutatja be gyakorlatát, a felnőtt egyéni mezőnyben pedig negyedikként, az A-csoportban léphet közönség elé a selejtezőben. Az együttes kéziszercsapat tizennyolcadikként, a B-csoportban kezd.

A szervezők szeretnék, ha minél többen követhetnék a helyszínen a bajnokságot, ezért a májusi eseményt a 7 éves kor alatti gyerekek, illetve a kerekesszékesek ingyen látogathatják. A normál jegyek több árkategóriában is elérhetőek, a jelenleg megvásárolható napijegyek ára 3500 és 9900 forint között mozog.

A Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság bekerült a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által a Nemzeti Sportügynökségen keresztül elindított Sportoló Nemzet programba. A Sportoló Nemzet klubtagok 30% kedvezménnyel válthatnak jegyet az eseményre. Bővebb információk a sportolonemzet.hu weboldalon elérhetők a programról és a csatlakozási lehetőségekről. A Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság programja, és a rendezvény további részletei az rg2024.eu oldalon elérhetőek.