2024. február 16.

Elindult a jegyértékesítés a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságra

Elindult a jegyértékesítés a 2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságra

Május 22-26-án a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg a negyvenedik Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot, melyre február 13-tól válthatnak jegyet a nézők az eventim oldalán.

A ritmikus gimnasztika (korábbi néven művészi torna, ritmikus sportgimnasztika) az egyik legkomplexebb női versenysport: ötvözi a balett, a tánc és a torna elemeit, amely elemeket magas szintű kéziszer-használat egészít ki. A 2024-es Európa-bajnokság a hatodik ritmikus gimnasztika világverseny, amelyet hazánkban rendeznek. Először 1963-ban, majd 1996-ban és 2003-ban adott otthont fővárosunk világbajnokságnak, illetve az 1999-ben és a 2017-ben rendezett Európa-bajnokságnak volt házigazdája Budapest.

Az idei EB szervezőbizottságának legutóbbi ülésén kijelölte és bejelentette a verseny sajtónyilvános sorsolását, melyre február 29-én kerül sor. Ekkor derül ki, hogy mely versenyzők mely csoportokban indulhatnak, mikor kell izgulnunk a magyar csapatért és az egyéni versenyzőkért.

A hazánkban tartott verseny kapcsán dr. Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke kiemelte:

„Nagyon örülök, hogy ismét Magyarországon rendezzük a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot, amely ráadásul az utolsó kvalifikációs esemény a párizsi Olimpia előtt. Bízom benne, hogy a szervezésben dolgozó csapat ugyanolyan sikeres Európa-bajnokságot rendez, mint 2017-ben, és az egyéniben Pigniczki Fanni által megszerzett magyar kvóta mellett, a csapat kvótáért a magyar lányok is eséllyel szállnak harcba.”

Az esemény bekerült a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által a Nemzeti Sportügynökségen keresztül elindított Sportoló Nemzet programba.

A program kapcsán dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elmondta:

A Sportoló Nemzet Programunk jelmondata: Sport egy életen át! A célunk a kezdeményezéssel az, hogy minden honfitársunk számára elérhető közelségbe kerüljön a mindennapos testmozgás. Ennek szellemében szervezzük meg az olimpiai kvalifikációs sporteseményeket is, ahol lehetőséget biztosítunk arra, hogy a profik mellett a közösségi sportot űzők is kipróbálhassák magukat az adott sportágban. Így ezek a rendezvények túl tudnak mutatni önmagukon és hozzájárulnak ahhoz, hogy minél többen szeressék meg a sportot, hogy sportnemzetből valóban sportoló nemzetté válhassunk. A Sportoló Nemzet klubtagoknak 30% kedvezményt biztosítunk a jegyvásárlásnál.”

Bővebb információt a sportolonemzet.hu weboldalon érhetnek el a programról és a csatlakozási lehetőségekről.

A Ritmikus Gimnasztika EB a Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős Államtitkársága, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. (NRÜ Zrt.), a Magyar Tornaszövetség és az Európai Tornaszövetség közös szervezésében valósul meg. A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség biztosítja, hogy az eseményre kilátogató nézők és sportolók a lehető legszínvonalasabb élményben részesüljenek.

A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség fennállása óta a legnagyobb sportesemények szervezésében vehetett részt. Olyan színvonalas, élvonalbeli rendezvények megvalósításában működtünk közre, mint a 2023-as atlétikai világbajnokság, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője, a 2023-as Karate Világbajnokság, vagy a tavalyi UEFA Európa-liga-döntő. Nagy öröm, hogy ezt a sort egy újabb, világklasszis esemény gazdagítja a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnoksággal” – mondta el dr. Falvai Mátyás, az NRÜ Zrt. vezérigazgatója.

Magyarország számára különösen fontos, a hazai sportéletet népszerűsítése, ezért a májusi eseményt a 7 éves kor alatti gyerekek, illetve a kerekesszékesek ingyen látogathatják. A normál jegyek több árkategóriában is elérhetőek, a jelenleg megvásárolható legolcsóbb napijegy 3500 Ft-ba, míg a legdrágább 9900 Ft-ba kerül. Részletes programterv és további részletes információk az esemény honlapján találhatók.