2024. május 27.

Véget ért a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság Budapesten

Véget ért a 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság Budapesten

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a magyar sport sokat erősödött ezen a kontinensbajnokságon. A Nemzet Sportolója kiemelte: „a sporttörténelmi eredmények mellett Magyarország ismét jelesre vizsgázott vendéglátóként, amit megerősítettek a magas rangú sportvezetők és politikusok is, akik kilátogattak a Papp László Budapest Sportarénába.”

Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke szerint, a közös sikerbe mindenki beletette a munkáját. Feledhetetlen világverseny zárult vasárnap, úgy látja, ezt a sikert felhasználva még népszerűbb lehet a sportág.

„Mindenkitől csak pozitív visszajelzéseket kapunk. Ebbe a közös sikerbe a szervezőbizottságtól, valamint a stafftól az önkénteseken át a sajtócsapatig mindenki sok munkát tett bele. Azon vagyunk, hogy ezt a reflektorfényt felhasználva tovább népszerűsítsük a ritmikus gimnasztikát. Ez egy olyan sportág, amelyet közelről kell látni, ha meg akarjuk érteni. Nos, azt hiszem a Papp László Budapest Sportarénában sikerült így, ebből az aspektusból megmutatni a ritmikus gimnasztikát. Könnyfakasztó volt helyenként látni, ahogy a  közönség fogadta a magyar versenyzőket, és ahogy szurkoltak a lelátón” – mondta Bencze György, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg. A kiemelt fontosságú sporteseményen Pigniczki Fanni Európa-bajnoki ezüstérmes lett, a TEAM versenyben pedig a magyar csapat az előkelő hatodik helyen végzett.